Konstigast so far...

Ringde en man och ville ha ett nummer till en församling någonstans i Sverige, och ville då ha numret till kyrkan. Jag gav honom det och han sa att han skulle prova att ringa dit. Av någon konstig anledning så kollade jag numret på vem som ringde, fick för mig att jag kände igen rösten... Numret han ringde från var kopplat till samma församling som han ville ha numret till... Weird....

Ojojojojojojojojojojoj....

Nu är man lite packad.... Tror jag insåg det när jag råkade putta till stället där de har alla decleorprodukter så alla ramla ner på golvet.... Oh, well... Man ska inte ha så ostadiga ställ ändå. Och speciellt inte när man har elevkväll. Så de får skylla sig själva. Jag stal iaf inte nåt. Det var det säkert folk som gjorde. Iaf de från Elisabethskolan.

Det var alltså elevkväll på Dermarome ikväll. De bjöds på mat, vin & tävlingar. Kul som fan! Ännu kulare om det bara varit vår skola.....

Gött med sovmorgon!!

Vaknade imorse vid sju-tiden av att pojkvännens alarm ringer. Han snoozar och vi ligger kvar och drar oss i sängen tills han går upp vid åtta. Sen ligger jag kvar och drar mig i en timme till. Så himla skönt!

Vad duktig jag har varit idag!

Såhär duktig som jag varit idag var det längesen jag var. Jag har städat, diskat, tvättat, plockat bort disk, ställt in ren disk i skåpet, tvättat lite till och gjort instuderingsfrågorna till näringsläran.

Klappar mig själv på axeln.

Hade min första jobbiga kund idag också. Eller ja, jobbig och jobbig. Hon var krånglig. Frans- och brynfärg är inte alltid en dans på rosor. Särskilt inte om kunden själv inte förstår att hennes fransar är tunna och mesiga och att det inte alls är jag som fått på för lite färg.

Oh, well. Stort tack till Birgitta som hjälpte mig reda upp situationen!

Nu ska jag gå och kolla på totalt ointressanta och väldigt förutsägbara alien vs. predator. Suck.

I don't get it...

"Hej, jag vill ha adressen till Mekonomen i Falköping"
Jag knappar in...
"Ja, det ligger på Hollendergatan 28"
"Okej, tack, tack så mycket!"

Detta utspelar sig under hysteriskt skratt från tonårsgrabben som ringde och hans polare i bakgrunden.

I don't get it....

Varför så svårt att förstå???

Varför har folk så svårt att förstå att inte allas nummer går att få tag på hos nummerupplysningen??? Det betyder inte att de har hemligt nummer, bara att de inte är med på typ hitta.se och eniro.se eller någon nummerupplysning per telefon.

"Jo, det måste ju finnas, de har bott där i tjugo år"

Ja, men de kanske inte vill att du ska ringa dem ditt mongo. Skäll på dem, inte mig.

Jag har bott här i sju år, men det går inte att hitta mig, även fast jag inte har hemligt nummer.

Så det så.

Ännu en oväntad vändning

Nu ringde han igen. Den här gången frågade han dock inte efter House of Pain. Nu ville han gå på strippklubb tydligen. Fast jag hittade inte klubben. Då lade han bara på. How rude! Lite forskning på internet visade att klubben bytt namn, så jag skickade honom ett sms med numret. Det lär han ju inte spara. Ska bli intressant att se om han ringer igen och frågar efter klubben, men rätt namn dock...

Twice in one day, r u freakin' kiddin' me???

Så ringde han igen. House of Pain mannen. Den här gången utspelade sig dock samtalet lite annorlunda mot för hur det brukar låta.

- Hej, jag skulle vilja ha numret till House of Pain....
Jag låtsas som att det inte är 357:e gången han ringer mig och frågar, utan knappar in namnet och får upp listan på alla House of Pain Studios i Sverige.
- Häftigt namn va, inflikar han medan jag skriver.
- Ja, verkligen, skrattar jag som om det var första gången jag hörde det. Vilken ort ska du ha numret till?
- Ja, just det, de finns lite överallt va? Ja... Stockholm...?
- Ja, då finns de på verkstadsgatan eller i Järfälla.
Här tar samtalet en ny vändning, även om jag i bakhuvudet känner igen hela samtalet från min start här.
- Ser du om det är någon av dem som utför intimpiercings?

Are you freaking kidding me???

Han fick numret, för 357:e gången, och låtsades skriva ner det, för 357:e gången.

Vad hände?

image27

Rihanna som annars brukar vara riktigt snyggt klädd måste ha fått sitt bagage utbytt på flygplatsen... Eller kanske inte har tillgång till spegel... Eller trasig lampa i garderoben? Kanske tillfällig förvirring?

Gör ni andra tjänster också?

Skummaste so far...

Man med bred värmlands-dialekt: Hej, gör ni andra tjänster än att leta efter telefonnummer?
Jag: Vad menar du då?
Man: Ja, till exemel kolla vart Aiya Napa ligger? Jag sitter på ett flygplan nu och vet inte vart jag är på väg"
Jag: Okej, jag ska kolla....
Söker på Google och hittar nån sida som heter ayianapa.nu där massa info finns.
Jag: Det ligger på Cypern.
Man: Okej, då vet jag det. Vet du vad de har för valuta där så jag kan ringa och växla?
Jag: Ja, det står att de har Euro där....
Man: Åh, fan, har de kommit så långt i utvecklingen?

Något konfunderad avslutar jag samtalet....

See the difference?

image25image26

Tro det eller ej, men de här tjejerna är lika gamla....

He's baaack....

Fick precis ett samtal från House of Pain-mannen. Samtalet utspelade sig precis som vanligt.

"Hej, jag skulle vilja se om du har nåt nummer till House of Pain på 08?"
"Ja, vi ska se...."
"Mysigt namn va?"
"Mmmm....."

Undrar om han ringer alla nummerupplysningar på söndagar och frågar detta?

Intressant tanke.

Booooring

Fredagkväll och jag sitter hemma och halvsover. Igen. Ensam. Så är det att vara student. Inget liv. Eller ja, jag var ju faktiskt ute och röjde förra fredagen. Och lördagen innan det. Men, annars så, totalt asocial.

Hade kund idag. Kombi-behandling. Alltså en lättare helkroppsmassage och ansiktsbehandling express. Ett sällskap på sex damer. Gick bra, trots att min kund bad att få ögonbrynen plockade i sista sekund, precis innan jag skulle lägga på masken. Men jag kom ikapp iallafall så damerna blev klara samtidigt. Så ska jag också ha det när jag blir äldre. Dra på spa med mina tjejpolare.

Nu ska jag kolla på Cloverfield. Jag är inställd på att den är skit. Only time will tell.

Peace.

image24

I totally rule! (eller inte...)

Igår fick vi tillbaka sista anatomiprovet. Även detta gav resultatet MVG, vilket i sin tur ger betyg MVG i hela kursen. Weee!!! Jag var apglad resten av kvällen och sov gott.

Idag har vi börjat med näringslära, jätteintressant även om jag redan kände igen det mesta. Fast jag lärde mig lite nya saker. Eller jag har iaf skrivit upp några saker som jag inte kunde förut...

Hade kundpraktik på förmiddagen idag. Åkte såna bollar man ser i western-filmer genom salongen. Totalt öde. Tre pers var vi som hade kunder. Men jag fick iaf mina ben vaxade.

Sovmorgon!

Idag har vi sovmorgon. Känner mig inte ett dugg piggare för det. Är helt slut ju. Vill krypa ner i sängen igen och sova ett par timmar till. Kan ju i och för sig ha något att göra med min begynnande förkylning och feberkänsla. Jag önskar verkligen att jag hade en febertermometer här så jag kunde kolla, vill inte va hemma för att jag kanske har feber. Förhoppningsvis så är det lite kunder idag så jag bara kan softa och öva på någon i klassen, men med min tur så är jag väl fullbokad idag med Agda och Leif på pedikyrer.

Nu ska jag gå och hämta mitt kaffe och hoppas på att jag känner mig bättre av det.

image23

Man ska inte måla fan på väggen...

Så var det över. Det hemska kemiprovet. Det hemska provet som inte var så hemskt när man väl satt där. Pinsamt att hela klassen knackade på hos rektorn och frågade om vi inte kunde skjuta lite på provet eftersom ingen kände sig förberedd... Men så visade det sig ju såklart att det var 100 multiple-choice frågor.  Samma frågor vi haft som instuderingsfrågor....

Nu ska jag gå & säga hej till pojken, den blir det bio. Kanske. Om vi kan enas om någon film att se.

C´est impossible

Jaja, det där var nog inte riktigt rätt stavat, men who cares? Det är kemi som pluggas nu & inte franska. HAr läst om allantonin, kaliumhydroxid, aluminiumsalter och diverse andra kosmetiska kemiska lösningar & blandningar & emulsioner & föreningar.

Suck.

Det kommer aldrig gå bra imorgon.

Jag håller tummarna för multiple-choice.

Håll du med.

First one down, an assload to go.

Då har man klarat av sin livs första kund. Gick bra förutom att jag var galet nervös. Som tur var var det bara en ansiktsbehandling, så det var lätt. Får se vad det blir för nåt imorrn. Då blir det säkert Agda 75. Fast det gör inget, damen som vad där idag på manikyr var hur skön som helst och berättade spännande historier om hennes resor i Afrika. Hon berättade lite väl högt, så en av handledarna fick be henne vara lite tystare... Men hon var härlig!

Men nu är det dags att plugga till kemiprovet som kommer att gå åt helvete ändå. Så egentligen skulle jag bara kunna lägga mig i soffan & kolla på nån film & bara ta det lugnt. Men, jag ska väl göra ett försök. Kan ju alltid hoppas på bara multiple choice-frågor.


image22

Butterflies in my stomach....

Seriöst. Jag vill kräkas. Är sjukt nervös. Imorrn ska vi börja ta emot riktiga kunder på skolans salong. Jag dör. Jag tror jag sjukanmäler mig imorrn. Fast det ska bli lite kul när väl första kunden är avklarad. Jag får säkert en pedikyr. Agda 78 som inte sett sina fötter på 25 år. Liktornar, vårtor, svamp, diabetes och allt annat man kan tänka sig.

(Har man diabetes så innebär det att man har sämre känsel, cirkulation och läkningsförmåga vilket innebär att om jag ger någon med diabetes en pedikyr & råkar skära ett pyttelitet sår så kommer kunden inte att känna det och det kan så småningom leda till en infektion. Så själva sjukdomen diabetes har jag inget emot på det sättet. Så fick jag det sagt också. )

Nu ska jag nog gå & gömma mig på toaletten tills det är dags att dra om en knapp timme.

Peace.

Telefontid på psyk

Gissar att söndagar är den dagen i veckan alla som är intagna på psyk får ringa fritt. Den ena galnare än den andra. Vissa sluddrar om att de vill ha nummer till någon tjej, 21 träffar får jag. Ge mig nummer 18 då säger han. Okej säger jag och ändrar sista siffran i numret, känns inte riktigt rätt att ge galningen nummer till vem som helst. Så skulle nog alla göra. Nästa kille skriker i luren när jag svarar (inte till mig dock, men jag höll ändå på att bajsa ner mig). Han vill bara ha öppettider. 10-18 säger jag, du har 20 minuter på dig. Det är bra, tack, tack, puss, puss ropar han tillbaka. Tidigare ringde en kille och försökte nog ha telefonsex med mig. Jag tackade vänligt nej.