Partaj och skolarbete.

I helgen hade jag födelsedagsfest. Sjuuukt kul! Jag ska se om jag kan få tag på några trev liga bilder att slänga upp här.

Övrig tid har spenderats med skolarbete. Har läst igenom alla texter säkert 20 gånger, vilket var ett måste för att överhuvudtaget förstå vad som stod där. Kände mig riktigt flitig.

Igår hade vi vaxning och make up. Så nu har jag fått vaxade lår också, känns ju mindre nödvändigt, men det är ju bra att kunna inför somrarna. Det är oväntat roligt att vaxa. Och mycket svårare än man tror att få in rätt teknik. Make upen har jag sån ångest inför, varför vet jag inte. Kanske för att jag är en sån perfektionist och det syns så tydligt om man gör fel, och så känner jag mig så himla osäker eftersom vi inte fått så mycket genomgång inför alla moment.

På torsdag ska vi äntligen få börja med ansiktsbehandlingar, det ska verkligen bli så himla kul! Jag är nog redan fullbokad lediga tider framöver för att öva på alla jag känner. Tänk vad folk är vänliga när det gäller att bli lite bortskämd för en stund... :D

Happy Birthday To Me!

Igår fyllde jag år. Bara så alla vet ;)

Vad har jag gett mig in i??

Hjälp. Vem kunde ana att det var så många konstiga ord man måste lära sig när man ska bli hudterapeut? Inte nog med att vi har en miljon latinska och grekiska anatomiord att lära oss så ska vi även kunna massa om hår. Radix pili, scapus pili, telogen fas, dermispapill och hirsutims är några av de ord vi ska lära oss.

Men andra sidan av allt det tunga och jobbiga är allt det roliga. Idag fick vi vaxa för första gången. Halva ben (alltså till precis ovanför knät). I början var det jätteläskigt, men när man väl kom in i det var det jättekul. Och det är bara bra om man tycker det, för det är i stort sett mitt leverbröd när jag blir klar med utbildningen. Det tog ganska lång tid att få det bra i början, men mitt mål är att bli Vax-Hulda som bara drar på och drar av och så är det klart på 10 min.

I did make a difference!

Haha, jag lyckades få SL att byta ut felstavade skyltar i busskurerna. Skickade ett mail till dem för några veckor sedan angående att det stog "Flemmingsberg" istället för "Flemingsberg" i alla busskurer i Flemingsbergs centrum. Idag när jag åkte förbi så hade de bytt ut de felstavade skyltarna! :D

Trötter...

Idag har vi haft vår första "riktiga" skoldag. image21

Dagen började klockan 9.00 med anatomi. Först presenterade sig läraren (by the way, I love her) och sedan fick vi en introduktion till anatomin. Jisses vilka ord! Torso, thorax, brachium, antebrachium, caput, dorsalt, proximal... Och alla dessa ord ska jag lära mig, plus 20 till. Caput är förresten skallen, som i sin tur består av cranium och facies. Se där, nu har du också lärt dig något nytt!


Efter anatomilektionen hade vi lunch och sedan var det dags för make up lektion. Där gick vi bara igenom grunderna, inte så mycket teori inom make up... Så fick vi lägga en grund på varandra. Foundation, concealer och puder. Det var hur svårt som helst!!

Imorgon ska vi ha anatomi på morgonen, då ska vi gå igenom cellerna, och på eftermiddagen ska vi yoga, äntligen!!!

Jäkla skit-blogg!

Suck, igår hade jag skrivit ett jättelångt inlägg om min första skoldag och så skulle jag bara förhandsgranska det och se så att länkningen blev rätt. Så klickade jag på "fortsätt redigera" och hela skiten försvann! Så jag blev så trött att jag inte orkade skriva om det...

15 hours to go...

Om bara femton låååånga timmar börjar skolan!

Jag är galet nervös och förväntansfull. Har varit och införskaffat mig några block på Akademibokhandeln idag. Kanske läge att börja packa skolväskan?

What to wear?

Plötsligt önskar jag att jag hade en personlig stylist, eller att typ Rachel Zoe eller någon av Trinny eller Susannah kunde komma och hjälpa mig. På måndag börjar skola och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Har nog aldrig känt sån press inför första skoldagen. Man vill ju inte vara för uppklädd, men samtidigt inte heller känna sig sunkig... Man vill se välvårdad ut, men inte överdrivet sekreterarstylad... Man vill se trendig och moderiktig ut, samtidigt som man inte vill uppfattas som en bitch eller bohem... Ååååhhh.... What to wear????

Seriöst, det är nästan så att jag vill låta okända människor komma in i min garderob och plocka fram en outfit till mig...

I did it!

Idag var jag äntligen ute och promenerade!! Och som vanligt när man väl kommer igång så undrar man "varför tog det så lång tid?". Det är ju hur härligt som helst att gå ute på hösten. Plus att promenaden gjorde att det kändes okej att jag åt bearaise-sås idag igen... :D Nog för att jag kan ta lite bea-sås, men för mycket av det goda är ju aldrig bra!

Så jag rekommenderar alla att genast gå ut i höstkylan, lyssna på bra musik och bara njut av det svenska vädret. På något märkligt sätt så har vi nästan alltid kassa somrar, men helt underbara höstar... Eller är det bara för att allt känns så bra i mitt liv nu att hösten känns trevlig?

Världens bästa pojkvän!

Igår när jag kom hem så hade min pojkvän börjat bygga på våran soffa. Han är väl för bra? Precis när jag tänkte att jag var trött på att vi aldrig kom nånvart - igen. Så kommer han där släpandes på vår soffa, precis så som jag ville ha den! Bra att vara tillsammans med en snickare. Imorrn ska jag roa mig med att spackla och ev måla soffan. Sen kommer arbetet med skumgummit & sy överdraget... suck... :D

Och som grädde på moset så fick jag åka bil till jobbet idag med min underbara pojkvän!

Jag är sååå dålig människa!

Jag har fortfarande inte kommit ut och gått... Suck. Vad trött jag blir på mig själv! Jag skulle ut och gått häromdagen, hade till och med fått pojkvännen att gå med på att följa med. Men så skulle han göra nåt annat sen och jag visste att mat & promenad skulle ta för lång tid och att det då skulle bli sent för hans andra planer så jag offrade promenaden (gud så konstig mening...). Sen har jag lovat mig själv varje dag att idag ska jag ut och gå. Men än har jag inte kommit iväg. Jag är för trött när jag kommer hem. Men idag gick jag lite på stan, räknas det?

Förhoppningsvis är jag piggare om kvällarna när skolan börjar så att jag då orkar ta mig ut och gå. Och förhoppningsvis så får jag snart råd med ett gym-kort så jag kan börja gymma igen. Då kommer jag definitivt känna mig piggare och ha mer ork. 

Idag ska det ske!

Nu har jag bestämt att idag när jag kommer hem, så åker vanliga kläderna av & träningskläderna på. Här ska ut & gås!

Om det verkligen blir av återstår att se...

Den som väntar på något gott...

Jag vet, jag är sämst på att uppdatera. Men till mitt försvar så har jag faktiskt varit sjuk. Så mycket för mitt nya (gamla) hälsosamma liv. Jag har fått stressmage. Japp, hälsan själv. Fast det är bara en preliminär bedöming. Jag måste först få slangar nerkörda i halsen och ta blodprover och andra hemskheter för att utesluta andra tarmsjukdomar, innan man kan fastställa diagnosen stressmage. Så jag hoppas veeerkligen att jag blir bättre snart.

Men jag har iallafall gjort framsteg i mitt hälsosamma liv. Igår förvällde jag både kidneybönor och kikärter. Jag är sååå jävla huslig! Nu önskar jag mig bara ett gymkort så jag kan känna mig riktigt duktig och få inspiration och ork till att äta bra. Snart är det tränings- och hälsomässa också, det ser jag frem emot! (26-28 okt, Stockholmsmässan, http://www.alltforhalsan.se/) 

Nu är det bara lite drygt en vecka kavr tills min skola börjar. Fick kallelsen igår. Längtar otroligt mycket! Änligen ska jag få hålla på med något som jag tycker är kul. Hoppas bara att jag hamnar i en bra klass.